Pitanje:
Nadogradite na Raspbian Jessie
Fragmentation Needed
2015-02-19 15:48:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kako mogu izvršiti nadogradnju s Raspbian Wheezy na Jessie?

Sedam odgovori:
#1
+81
joan
2015-02-19 16:11:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koliko se osjećate hrabro? Najsigurnije je izvršiti novu instalaciju na novoj SD kartici.

Hrabriji način koji bih koristio je:

 1. Napravite sigurnosnu kopiju svih datoteka koje su vam važne .

 2. Uz vašu novu ili postojeću instalaciju.

   sudo apt-get updatesudo apt-get upgradesudo apt-get dist-upgrade 

  kako biste bili sigurni da su wheezy u potpunosti ažurirani.

 3. Uredite /etc/apt/sources.list i promijenite wheezy u jessie. biti datoteke u /etc/apt/sources.list.d/ koje također trebaju ažuriranje kako bi se wheezy zamijenilo jessie.

 4. Zatim ažurirajte i ponovo nadogradite

   sudo apt-get updatesudo apt-get nadogradnjeudo apt-get dist-upgrade 
Budući da je Jessie službeno izašla i radi na mojoj radnoj površini, je li ovo * još uvijek * točan odgovor za moj Raspbian Wheezy Pi?
To je i dalje razuman pristup i ono je što bih radio i radio. Potrebna je fragmentacija ističe da postoje i druga izvorna spremišta koja biste mogli istovremeno ažurirati. U prošlosti sam uklanjao ta spremišta jer ne koristim njihov softver.
@Wayfaring Stranger Raspine slike do sada nisu ažurirane na jessie, pa je to još uvijek put. Nažalost.
@FragmentationNeeded Pokušao sam. Djeluje, ali se sporo pokreće i ostavlja neke zadane postavke, poput izbora web preglednika koji je ukazao na nefunkcionalne aplikacije. Ako sam bio spreman snažno pobijediti, siguran bih da bih mogao saviti korisničko sučelje u odgovarajući oblik, ali tada će malinarske slike tek izaći ... Vratio sam se službeno stabilnom Raspbianovom šištavom radi problema s radom iz moje aplikacije za barometar, a da se ne pitam je li neka neobična Jessie-install-weirdness stvar koja stvara probleme.
@Warfaring Stranger Koristeći RasPi samo kao konzolu Nadogradnjom na Jessie nisam naišao na probleme. Međutim, napravit ću novu instalaciju nakon što službene slike postanu dostupne. Samo da ih usporedim s nadograđenom instalacijom.
To su vjerojatno samo problemi s GUI-jem, ali dolazim iz OS-X-landa, SVIĐAM GUI.
Usput: Zaklada obeshrabruje ažuriranja Jessie, odmah će se instalirati Jessie.
zašto `nadogradnja` onda` dist-nadogradnja`?
@JaromandaX Pokušati smanjiti količinu paketa koji se trebaju ažurirati u bilo kojem trenutku i pokušati održati sustav u stabilnom stanju. Na kraju nadogradnje trebali biste imati najnoviju stabilnu verziju starije verzije. To se čini (meni) najbolja početna točka za nadogradnju na kasnije izdanje.
@joan - Zbunjen sam, jer je to nadogradnja, zatim dist-nadogradnja prije nego što se promijeni u jessie, zatim je nadogradnja pa opet nadogradnja za jessie. Sad sam usred toga, samo sam se pitao postoji li razlog ** da ne bih radio samo dist-upgrade
Nadogradnja i dist-nadogradnja @JaromandaX rade malo drugačije stvari. Nije slučaj da se dist-upgrade nadograđuje od, recimo, wheezy do jessie. Pogledajte opis apt-get, tj. Man apt-get.
@joan Jesam pročitao stranicu s uputama, nadao sam se nekom daljnjem uvidu. Nije to velika stvar, sve upute govore isto, baš me zanimalo
@JaromandaX `dist-upgrade` pokušat će napraviti neke pametne stvari za rješavanje ovisnosti. Također može ukloniti pakete. `upgrade` će pokušati samo dovesti pakete na najnoviju verziju bez daljnje čarolije. Oboje želite koristiti u gore prikazanom redoslijedu za brzo ažuriranje sustava, a zatim vam pomoći u rješavanju preostalih problema I riješiti se paketa koji više nisu potrebni. (barem za to mislim).
Ovo mi je uspjelo s RPi bez glave. Jedino što sam pronašao bilo je sa statičnom IP adresom. Pao je na dhcp pa sam morao ponovno stvoriti / etc / network / sučelja. Konfiguraciju koju sam koristio u piskanju jessie iz nekog razloga nije odabrao.
Nakon ovog odgovora primijetio sam da je zadržana stara slika jezgre Wheezy (Linux verzija 3.18) umjesto nove Jessie (verzija 4.1). Kako mogu i ažurirati jezgru?
#2
+39
Fragmentation Needed
2015-02-19 16:12:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nadam se da će ovo možda pomoći drugima u sljedećem vremenu: U osnovi nadogradnja djeluje ovako:

 1. prilagođavanje izvora "jessie"
 2. ažuriranje popisa paketa i nadogradite pakete

prilagođavajući izvore

 • Možete jednostavno zamijeniti svaki "wheezy" u /etc/apt/sources.list (i / etc /apt/sources.list.d/*) s "jessie"
 • Ili koristite sed za obavljanje posla umjesto vas:

   sudo sed -i / deb / s / wheezy / jessie / g /etc/apt/sources.listsudo sed -i / deb / s / wheezy / jessie / g /etc/apt/sources.list.d/*.list 

ažuriranje popisa paketa

To može potrajati prilično dugo, jer se sve mora preuzeti i sve ovisnosti trebaju obnoviti. Također, dijelovi upgrade i dist-upgrade zahtijevaju određenu interakciju:

 sudo apt-get updatesudo apt-get nadogradnjeudo apt-get dist -nadgradnja 
Ovdje postoji spremište za koje se čini da nije ažurirano u posljednje vrijeme i koje ne sadrži nijedan jessie paket: `/ etc / apt / sources.list.d / raspi.list`
Ovim sam postupkom ažurirao Wheezy (u studenom 2015.) na Jessie. Kao što je napisano, izveo je nepotpunu nadogradnju. Dodavanjem `deb http://archive.raspberrypi.org/debian/ jessie main ui` u` / etc / apt / sources.list.d / raspi.list` i ponovnim pokretanjem apt-get update / upgrade riješen je problem.
Modifikacija koju sam gore spomenula riješila je problem s izbornicima u `raspi-config` koji se nisu ažurirali (sprječavajući mogućnost pokretanja na konzoli) i instaliranjem wolframa / Mathematica.
Iako ovo nije preporučeni način rada, ovaj mi je uspio.
#3
+8
user27774
2015-07-18 06:02:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink
 sudo apt-get updatesudo apt-get nadogradnjeudo apt-get dist-upgradesudo sed -i / deb / s / wheezy / jessie / g /etc/apt/sources.listsudo sed -i / deb / s / wheezy / jessie / g /etc/apt/sources.list.d/*.listsudo apt-get updatesudo apt-get upgradesudo apt-get dist-upgrade 

Možda postoji pogreška nakon nadograditi. Obavezno pritisnite N, a ne Y na upite povezane sa systemd, lightdm, dbus i ostalim stvarima povezanim s dizanjem (Nije važno za druge programe koje možete pritisnuti y) na dist-upgrade na jessie.

#4
+7
Cheshire Cat
2016-01-27 17:51:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Samo dodatak za korisnike koji bi ovdje mogli sletjeti tražeći postupak nadogradnje , poput mene!

Na službenom web mjestu Raspberry Pi ažuriranje s Wheezyja na Jessie je obeshrabreni . Umjesto toga preporučuju čistu instalaciju Jessie .

S https://www.raspberrypi.org/blog/raspbian-jessie-is-here/:

Početak s čistom slikom preporučeni je način za prelazak na Jessie. Ako stvarno trebate ažurirati Wheezy sliku, pokušali smo s nepodržanom stazom nadogradnje koja je dokumentirana na forumima ovdje. Pokazalo se da ovo djeluje na vanilijevoj Wheezy slici, ali ne možemo predvidjeti kakav bi učinak mogao imati na bilo koji paket ili podatke koje ste instalirali, pa ovo vrlo na vlastiti rizik.

A za one hrabre, ovo je post na forumu u kojem su objašnjeni svi dijelovi za ažuriranje.

https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic. php? f = 66&t = 121880

#5
+1
Olivier C
2015-06-01 12:10:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Na mojoj Raspberry Pi2, nakon svake nadogradnje, usluga prijave nije uspjela, što je spriječilo lokalnu prijavu. Srećom uspio sam se prijaviti na daljinu putem SSH-a.

Na temelju istrage otkrio sam problem sa uslugom dbus koji se više nije pokrenuo nakon nadogradnje.

Zaobilazno rješenje koje sam koristio:

 1. Ponovo instalirajte RaspBian
 2. Uklonite uslugu dbus ==> apt-get remove dbus
 3. Nadogradite na Jessie

Nadam se da pomaže.

#6
+1
Seamus
2018-03-22 17:18:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pronašao sam ovu nit u Google pretraživanju. Dodajem svoj "odgovor" u slučaju da ima drugih, poput mene, koji još uvijek lutaju divljinom s sada vrlo starom i vjerojatno nesigurnom verzijom Raspbiana. Evo slijedi:

Slijedio sam pristup koji je dao Bex (prije više od 3 godine!) I uspio je :) U jednom sam trenutku imao manji problem s nekim neuspjelim ovisnostima, ali uspio sam riješiti one slijedeći prijedloge ponuđene u poruci o pogrešci s Raspbiana.

Sve to rečeno, osjećam da će "najbolji" pristup za većinu ljudi biti poštivanje preporuka na forumima Raspberry Pi-a i čista instalacija. Još nisam iskusio nikakve probleme, ali moj RPI je uglavnom "zaliha", koji se povremeno koristi za neobičan eksperiment. Možda još uvijek postoje problemi koji se kriju negdje u mom sustavu.

Nakon Bexova posta, ovo je objavljeno na RPI forumima:

Kako nadograditi Wheezy sliku na Jessie (i neaktivna i zamijenjena verzija Raspbiana)

Dakle, za svakoga tko naleti na ovu nit dok traži formulu za nadogradnju, s poštovanjem tvrdim da je ovo "najbolji" odgovor.

#7
  0
Fragmentation Needed
2019-01-07 20:09:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jer sam previše lijen i samo želim kopirati od sada pastu, isto što i Jessie to Stretch:

 1. Ažurirajte prije i počistite

   sudo apt updatesudo apt full-upgradesudo apt autoremove 
 2. Prilagodba izvora spremišta:

   sudo sed -i / deb / s / jessie / stretch / g /etc/apt/sources.listsudo sed -i / deb / s / jessie / stretch / g /etc/apt/sources.list.d/*.list kod> 
 3. Nadogradnja

   sudo apt updatesudo apt nadogradnjeudo apt full-upgrade 
 4. ol>


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...