Pitanje:
DS18b20 temperaturni senzor nije naveden
Raspnoob
2012-11-15 18:14:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Stvarno bih vam zahvalio savjet. Budući da sam UKUPNO noob, pomno sam pratio vodič na internetu koji objašnjava kako koristiti DS18b20 senzor s mojim Raspberry Pi. Vodič je http://www.cl.cam.ac.uk/freshers/raspberrypi/tutorials/temperature/ i prilično je jednostavan za praćenje.

Promijenio sam datoteku raspi.list tako da glasi "deb http://archive.raspberrypi.org/debian/ wheezy main neprovjereno", a zatim pokrenuo apt-get update i apt -dobi nadogradnju. Sve je prošlo bez problema.

Zatim sam spojio DS18b20 na 3v, masu i podatke (gpio # 4) povezujući podatke i 3v putem otpora od 4,7 ohma.

I ' Tada sam koristio konzolu za pokretanje;

  sudo modprobe w1-gpiosudo modprobe w1-thermcd / sys / bus / w1 / devices /  

Ovo sve funkcionira fino. Međutim, kada upišem ls , vodič mi kaže da bih trebao vidjeti serijski broj navedenog senzora nakon čega slijedi w1_bus_master1.

Sve što zapravo dobivam je w1_bus_master1 , ali nema serijski broj. Isprobala sam sve čega se mogu sjetiti (što i nije puno). Može li itko ponuditi neke smjernice o tome u čemu bi mogao biti problem?

Veliko hvala

Raspnoob.

Čini se da vaš RaspberryPi ne vidi vaš senzor. Još jednom provjerite je li povezan na pravi način (na primjer, ako niste povezali pin 1 senzora kao pin 3, itd.), Dvaput provjerite jeste li podatkovni pin povezali s gpio 4, provjerite drugi senzor (možda ste uspjeli zakočiti onaj koji trenutno testirate). Također, budući da ne znam je li ovo greška u kucanju, dvaput provjerite upotrebljavate li otpor 4.7k Ohm (4700 Ohm), a ne 4.7 Ohm.
Hvala na odgovoru, a greška je u otporu otpora od 4,7 k Ohma (žuta, ljubičasta, crvena, zlatna). Imam tri temperaturna senzora i niti jedan ne radi, međutim moguće je da sam ih sve uspio probiti kroz ožičenje. Čini se da barem ništa drugo ne iskače pogrešno, pa ću započeti kupnjom još nekoliko.
šest odgovori:
#1
+15
RedGrittyBrick
2012-11-16 02:51:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Predlažem dvostruku provjeru vaših veza. photo of connections
↑ moje ožičenje (što mi odgovara)

Pi header pins ← Iz pi cheats sheet

screenshot of temp graph and pi commands
↑ naredbe i primjer izlaza + RRDTOOL grafovi iz DS18B20 (onaj prikazan na gornjoj fotografiji.)

Ako slika vrijedi tisuću riječi, zašto razmjena hrpa inzistira na 30 znakova?

Hvala HeatfanJohn, upravo je to što je bilo. Pogreška ožičenja. Vaša je slika riješila problem u nekoliko sekundi. Pomalo sam zbunjen time što je to, što se mene tiče, pin 7, koji na dijagramu imam, označava ga kao sat opće namjene. Kako je GPIO # 4? Hvala još jednom,
@Raspnoob: Pogledajte pinout u ažuriranom odgovoru, numeriranje je zbunjujuće. GPIO numeriranje odnosi se na glavne specifikacije proizvođača sustava na čipu, ali zaglavlja zaglavlja organizirana su različito i zasebno su numerirana cik-cak umjesto duž linija pinova. p.s. molimo kliknite kvačicu da biste prihvatili odgovor ako je to pomoglo u rješavanju vašeg problema.
Mogu li koristiti drugi GPIO?
Nisam uspio natjerati svoj da radi s Raspbianom 1.4.0 i modelom B + dok nisam to učinio: Dodajte sljedeći redak na kraj /boot/config.txt: dtoverlay = w1-gpio, gpiopin = 4
#2
+14
waterwombat
2015-03-05 17:08:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imao sam isti problem s Pi B + i riješio sam ga dodavanjem retka /boot/config.txt . Na dno dodajte sljedeće:

dtoverlay = w1-gpio, gpiopin = 4

rješenje su pronašli na: www.raspberrypi-spy.co.uk

Ovo je učinilo za mene. Čini se da ovo nije bilo potrebno za Pi Model 1. Imam model 2 i trebao mi je ovo. Nisu bile potrebne `modprobe`.
Također je bio potreban za moj Pi Model 3 B.
#3
+3
sanyi
2014-10-21 01:44:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Možete koristiti DS18B20 u načinu napajanja parazita, što znači da su vam potrebne samo dvije žice: uzemljenje i podaci, za podatke nije potreban izvlačni otpor.

Prema tehničkom listu ( http: //datasheets.maximintegrated.com/en/ds/DS18B20.pdf stranica 2): VDD mora biti utemeljen za rad u režimu napajanja parazita.

DS18B20 treba snažno prikupljanje podataka redak u ovom načinu rada ostvariv izdavanjem naredbi:

  sudo modprobe w1-gpio pullup = 1sudo modprobe w1-therm strong_pullup = 1  

EDIT (kao odgovor komentara):

  • režim parazitskog napajanja karakterizira jednostavnost ožičenja. Za ovaj način rada potrebne su samo 2 žice. To je posebno važno kada se želi povezati velik broj senzora.

  • nedostatak načina parazita je taj što IO treba snažno izvlačenje kako bi mogao pružiti dovoljno struje. Međutim, ovo nije pravi problem s ovim temperaturnim senzorima.

  • još jedan nedostatak snage parazita je manja brzina komunikacije. Parazitski kondenzator treba napuniti, a to treba vremena, u slučaju da je ovaj senzor> 500 ms.

Koje su prednosti ili nedostaci upotrebe DS18B20 u parazitskom načinu rada u odnosu na uobičajeni način rada?
(Malo kasno, ali) dodan je odgovor.
Hvala vam. "Parazitski način napajanja ... posebno je važan kada se želi povezati veliki broj senzora" Trenutno povezujem čak 7 sondi na ploči bez upotrebe parazitskog načina rada. Zašto je u ovom slučaju važno parazitizirati?
U nekim scenarijima manje žica može smanjiti troškove ili izbjeći mehaničke ili svemirske probleme. To je nebitno za male hobi projekte na nečijem stolu.
Vjerojatno ako ste koristili vanjsko povlačenje, konfiguracija pullup = 1 nije potrebna?
#4
-1
piboy
2015-03-09 00:34:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako imate noviju verziju Wheezy, NEMOJTE omogućiti "Stablo uređaja" u programu za konfiguraciju! Smatram da to uzrokuje sve vrste pustošenja s vašim hardverom Pis.

Čineći to, NEĆETE morati dodati redak iz gore spomenutih komentara:

dtoverlay = w1 -gpio, gpiopin = 4

#5
-1
bigfields
2015-06-28 11:15:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

za postavljanje jedne žice s najnovijim jezgrom možete slijediti upute na: http://bigfieldsblog.cloudapp.net/keyes-18b20-temperature-sensor-and-raspberry-pi-2/

U skladu s našom [politikom u vezi s odgovorima bez povezivanja bez informacija] (http://meta.raspberrypi.stackexchange.com/q/842/5538), ako ovaj post nije uređen tako da sadrži informacije koje mogu stajati kao odgovor, međutim minimalno, za 48 sati bit će pretvoreno u Wiki zajednice radi pojednostavljivanja da ga zajednica ispravi.
#6
-2
Jeremy Jacobsen
2014-02-16 00:02:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

PIN 3 mora biti utemeljen u načinu napajanja parazita !, prema tehničkom listu.

Bok pozdrav pozdrav. Molimo proširite svoj odgovor, npr. s vezama, daljnjim opisima, fotografijama ili slično.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...